Πολλοί τοίχοι φτιάχτηκαν για να χωρίζουν
τους ανθρώπους αλλά αυτός ήρθε για να
τους ενώσει…

Όλα ξεκίνησαν από μια κρεμάστρα το 2016,
άλλα ο Τοίχος της Καλοσύνης είναι
πολλά περισσότερα…

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης προέκυψε το 2016 η ανάγκη της δημιουργίας σημείων μέσα στην πόλη για την υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από φαγητό. Ονομάστηκαν «Τοίχοι της Καλοσύνης», στους οποίους τοποθετήσαμε πολύχρωμες κρεμάστρες με στόχο να μπορεί όποιος θέλει ανώνυμα να αφήσει τρόφιμα, ενδύματα, παιχνίδια, υποδήματα, βιβλία για κάποιον συνάνθρωπό του που το έχει ανάγκη. Η ιδιωτική πρωτοβουλία αυτή, που ξεκίνησε ως αυθόρμητη ανάγκη υποστήριξης και παροχής βοήθειας στους ανθρώπους που πλήττονταν από την οικονομική κρίση, πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε πολλές παράλληλες αλυσίδες αγάπης. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο μοναδικός σε λειτουργία στην Ελλάδα χάρη στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε κοινωνικά θέματα. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες προσπάθειες ξεκίνησαν το 2016 και σε πολλές άλλες πόλεις, αλλά έπαψαν να υφίστανται μέσα σε λίγους μήνες. Στη Δράμα όμως πολύ γρήγορα διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούμε να περιορίσουμε τη δράση μας μόνο στη λειτουργία των κρεμαστρών, γιατί οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας ωθούσαν και μας οδήγησαν τελικά στη διεύρυνση των δράσεων μας φτάνοντας αισίως στο 2019 όπου και καταφέραμε να αποκτήσουμε νομική υπόσταση και να γίνουμε επίσημα Σωματείο εθελοντών.

Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα που προκύπτουν και προσπαθούμε να βρούμε λύση σε αυτά βοηθώντας αθόρυβα, ανώνυμα, ανιδιοτελώς και προπαντός με ανθρωπιά και σεβασμό στην αξιοπρέπεια
των συνανθρώπων μας.

Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» είναι μια ιδέα
και οι ιδέες πρέπει να ταξιδεύουν

Όλα αυτά υλοποιήθηκαν επειδή από τον Φεβρουάριο του 2016 ως σήμερα αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας μας κι έχουμε διευρύνει το πεδίο δράσης μας παρέχοντας βοήθεια σε πολλούς τομείς και πραγματοποιώντας διάφορες αλυσίδες αγάπης με σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού. Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» είναι μια ιδέα και οι ιδέες πρέπει να ταξιδεύουν. Έτσι κι εμείς, την αφήνουμε όλα αυτά τα χρόνια να μας ταξιδεύει και να μας πηγαίνει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Παράλληλα, αντιλαμβανόμαστε καθημερινά πως πολλοί συμπολίτες μας θέλουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους αλλά δε γνωρίζουν τον τρόπο. Χαιρόμαστε διπλά λοιπόν που ο Τοίχος δίνει τη λύση και μέσα από τις δράσεις μας προσφέρουμε το μέσο να διοχετευθεί αγάπη και συμπαράσταση προς πάσα κατεύθυνση.

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

Το έργο μας έχει αγαπηθεί και αγκαλιαστεί από πολλούς ανθρώπους που δείχνουν με ανιδιοτέλεια τη συμπαράστασή τους και συμμετέχουν ενεργά μοιράζοντας αλληλεγγύη κι όλο και περισσότεροι εθελοντές διαφόρων ηλικιών δραστηριοποιούνται ενεργά στην ομάδα μας ακόμα και από άλλες πόλεις.

Όραμα και νέοι στόχοι

Όραμά μας είναι οι δράσεις μας να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο, να επιτευχθούν νέοι στόχοι και να γίνει ο εθελοντισμός τρόπος ζωής! Ένα από τα αγαπημένα μας συνθήματα είναι εξάλλου το εξής: Πολλοί τοίχοι φτιάχτηκαν για να χωρίζουν τους ανθρώπους αλλά ΑΥΤΟΣ ήρθε για να τους ενώσει…και αυτό θέλουμε να πετύχουμε!