«Μοίρασε αγάπη»

Στις 8 Φεβρουαρίου, με αφορμή τα γενέθλια του Τοίχου μας,
ετοιμάζουμε και μοιράζουμε χιλιάδες χειροποίητα τριαντάφυλλα και μια κάρτα
με στόχο να διαδώσουμε τις αξίες της καλοσύνης και της ανιδιοτελούς αγάπης.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗ

«Γίνε Νονός»

Τι πιο όμορφο να λαμβάνει κάθε παιδί στις γιορτές το δώρο που επιθυμεί;
Μέσω της δράσης μας, οι υποψήφιοι «νονοί» προσφέρουν το δώρο 
συνοδεύοντάς το με ένα μήνυμα αγάπης για τον μικρό παραλήπτη.

ΔΩΣΕ ΧΑΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ

«Πρόσφερε με την καρδιά σου»

Κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης,
για να μη λείψει τίποτα από το γιορτινό τραπέζι κάθε οικογένειας.

ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΙ ΕΣΥ

«ΓενεθλιάΖΟΥΜΕ παρέα!»

Χαρίζουμε δώρα, χαρίζουμε χαμόγελα!
Βοήθησε κι εσύ να χαίρεται κάθε παιδί ανήμερα των γενεθλίων του!
Η ημέρα γενεθλίων πρέπει να είναι ημέρα χαράς για όλα τα παιδιά!

ΧΑΡΙΣΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Ετήσιες Αλυσίδες Αγάπης

Προτεραιότητά μας είναι να μεταδίδουμε χαρά και ανακούφιση με τις δράσεις μας στους συνανθρώπους μας
και κυρίως στα παιδιά όλων των ηλικιών όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες στις οποίες ζουν.

«Μοίρασε αγάπη»

8 Φεβρουαρίου

Με αφορμή τα γενέθλια του Τοίχου μας στις 8 Φεβρουαρίου οργανώνουμε την πρωτότυπη αυτή δράση με στόχο να διαδώσουμε τις αξίες της καλοσύνης και της ανιδιοτελούς αγάπης. Οι εθελοντές και εθελόντριες του «Τοίχου» ετοιμάζουμε χιλιάδες χειροποίητα τριαντάφυλλα και μια κάρτα, που διανέμουμε σε αυτοκίνητα το προηγούμενο βράδυ για να κινητοποιήσουμε τους συνανθρώπους μας να συμμετέχουν σε μια αλυσίδα αγάπης. Συγκεκριμένα, θέλουμε να τους παρακινήσουμε να προσφέρουν το τριαντάφυλλο σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο, να δώσουν χαρά με μια πράξη καλοσύνης, να μοιράσουν αγάπη και να κάνουν όμορφη τη μέρα τους και τη μέρα των συνανθρώπων τους. Κι όλα αυτά γιατί πιστεύουμε ότι κάθε πράξη καλοσύνης μας ανταμείβει με θετικά συναισθήματα και μας υπενθυμίζει τις σημαντικές όψεις της ζωής: την προσφορά, την καλοσύνη και την αγάπη.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗ

«Γίνε Νονός»

Τι πιο όμορφο κάθε παιδί να λαμβάνει το Πάσχα
το δώρο που επιθυμεί!

Γι’ αυτό κι εμείς ρωτάμε τα παιδιά των οικογενειών που φροντίζουμε και σε συνεργασία με όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού μας συντάσσεται η λίστα  με τα δώρα που επιθυμούν όλα τα παιδιά. Μέσω της δράσης μας, στη συνέχεια οι υποψήφιοι «νονοί» αγοράζουν το δώρο  συνοδεύοντάς το με ένα μήνυμα αγάπης για τον μικρό παραλήπτη και μας το παραδίδουν. Για μας η ιδέα αυτής της δράσης ξεκίνησε με το όνειρο να λαμβάνει κάθε παιδί το δώρο που πραγματικά επιθυμεί από τον «αόρατο νονό» του, που με γνώμονα την ανιδιοτελή αγάπη θέλει να του το προσφέρει. Οι εθελοντές του «Τοίχου» φροντίζουμε πάντα να διατηρείται η ανωνυμία και των δύο πλευρών (παιδιών και νονών), αφού αυτό αποτελεί μία από τις βασικές Αρχές της εθελοντικής μας ομάδας.

ΔΩΣΕ ΧΑΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ

«Πρόσφερε με την καρδιά σου»

Για να μη λείψει τίποτα από το τραπέζι των οικογενειών που φροντίζουμε

Κάθε Χριστούγεννα & Πάσχα συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για να μη λείψει τίποτα από το γιορτινό τραπέζι των οικογενειών που φροντίζουμε. Καλούμε να συμμετέχουν στη δράση αυτή οι συμπολίτες μας αλλά και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, τροφίμων κ.τ.λ. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε σε κάθε οικογένεια αυτό που θα ήθελε να έχει στο τραπέζι της κάθε σπιτικό και δεν περιοριζόμαστε σε ξηρά τροφή, αλλά διευρύνουμε τη λίστα με κρέας, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, γλυκίσματα και διάφορα αρτοσκευάσματα.

ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΙ ΕΣΥ

«Με της καρδιάς το φως»

Οι εθελοντές φιλοτεχνούν πασχαλινές λαμπάδες

Κάθε χρόνο οι εθελοντές μας φιλοτεχνούν την πασχαλινή μας συλλογή με διάφορες χειροποίητες λαμπάδες, την οποία διαθέτουμε στο κοινό ώστε μέσω των δωρεών να επιτευχθεί ο βασικότερος στόχος μας, δηλαδή η προσφορά ανθρωπιστικού έργου.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

«Από παιδί σε παιδί»

Χαρίζουμε παιδικά χαμόγελα!

Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς καλούμε όλους τους μαθητές να χαρίσουν την τσάντα που δε χρησιμοποιούν πια σε ένα άλλο παιδί. Καθαρές, φρεσκοπλυμένες, γεμάτες με διάφορα σχολικά είδη και βοηθήματα διανέμονται σε μαθητές και φοιτητές που βρίσκονται σε ανάγκη. Απαραίτητο στοιχείο αυτής της δράσης είναι μέσα στη τσάντα να βάλει το παιδί που θέλει να τη χαρίσει ένα μήνυμα αγάπης για το παιδί που θα την παραλάβει. Τόσο απλά και τόσο ανθρώπινα… «από παιδί σε παιδί» χαρίζουμε και πάλι παιδικά χαμόγελα!

ΧΑΡΙΣΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

«ΓενεθλιάΖΟΥΜΕ παρέα!»

Χαρίζουμε δώρα, χαρίζουμε χαμόγελα

Βοήθησε κι εσύ να χαίρεται κάθε παιδί ανήμερα των γενεθλίων του! Γι’αυτό φροντίζουμε για τις ετοιμασίες και τα δώρα που επιθυμεί. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει κανένα παιδί που να μη μπορεί να τα γιορτάσει λόγω οικονομικής δυσχέρειας ή σοβαρών προβλημάτων υγείας. Η ημέρα γενεθλίων πρέπει να είναι ημέρα χαράς για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας!

ΧΑΡΙΣΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

«Γι’αυτά που έχεις
στην καρδιά σου»

Χειροποίητες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες από τους εθελοντές μας

Κάθε χρόνο οι εθελοντές μας φιλοτεχνούν τη χριστουγεννιάτική μας συλλογή με διάφορα χειροποίητα προσωποποιημένα δώρα, την οποία διαθέτουμε στο κοινό ώστε μέσω των δωρεών να επιτευχθεί ο βασικότερος στόχος μας, δηλαδή η προσφορά ανθρωπιστικού έργου.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς
που μας βοηθάτε να διευρύνουμε τις δράσεις μας και να αντλούμε ηθική υποστήριξη για να φέρουμε εις πέρας το κοινό όραμα που μοιραζόμαστε: της ανθρωπιάς, της αγάπης, της ανιδιοτέλειας, της αλληλεγγύης!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς, τον καθένα ξεχωριστά, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζετε τις δράσεις του «Τοίχου της Καλοσύνης της Δράμας». Σας ευχαριστούμε που συμβάλλετε ενεργά στο να ταξιδέψει η ιδέα του «Τοίχου» και να μεταδοθούν οι αξίες της αγάπης και της αλληλεγγύης. Επιπλέον, αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη που έχετε συνδράμει με την αδιάκοπη κι ανιδιοτελή συμμετοχή και τη γενναιόδωρη προσφορά σας στην επίτευξη του κυριότερου στόχου του σωματείου μας: την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας!