Βασικός μας στόχος η προώθηση του εθελοντισμού
και η προσφορά ανθρωπιστικού έργου
σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένος τρόπος ζωής
από το να προσφέρεις την αγάπη σου και να βιώνεις καθημερινά ενθουσιασμό

Ο «Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας» δραστηριοποιείται και απευθύνεται σε παιδιά, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, χρόνια ανέργους, ηλικιωμένους και γενικότερα σε οποιονδήποτε βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας ή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ποιοι είμαστε

O «Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας» είναι ένα Σωματείο εθελοντών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την πόλη της Δράμας. Το Σωματείο έχει νομική υπόσταση από τον Ιούνιο του 2019, ωστόσο η προσφορά και η δράση του στην πόλη της Δράμας ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2016.
Ο βασικός σκοπός του «Τοίχου της Καλοσύνης» είναι: η προώθηση του εθελοντισμού καθώς και η προσφορά ανθρωπιστικού έργου σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Προτεραιότητά μας είναι να μεταδίδουμε χαρά και ανακούφιση με τις δράσεις μας στους συνανθρώπους μας και κυρίως στα παιδιά όλων των ηλικιών όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες στις οποίες ζουν. Μέχρι σήμερα από τον «Τοίχο της Καλοσύνης Δράμας» έχουν υποστηριχθεί εκατοντάδες οικογένειες του Νομού μας καλύπτοντας βασικές τους ανάγκες (σίτιση, ενδυμασία, επιδιορθώσεις, ψυχολογική υποστήριξη, ενισχυτική διδασκαλία, θέρμανση κ.ά) και προσφέροντάς τους ολιστική βοήθεια.

Η πολύτιμη προσφορά των εθελοντών

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω πραγματοποιούμε πολλές αλυσίδες αγάπης για την προώθηση του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, όπως για παράδειγμα επισκέψεις σε σχολεία, συγκέντρωση βιβλίων και διανομή τους σε βιβλιοθήκες κ.ά.. Όλες αυτές οι δράσεις μας οργανώνονται, υλοποιούνται και διεκπεραιώνονται χάρη στην πολύτιμη προσφορά των εθελοντών. Εθελοντές με διαφορετικά χαρακτηριστικά εντάσσονται αρμονικά κι ανάλογα με τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα, την εκπαίδευση ή την επαγγελματική τους δραστηριότητα (γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, νομικοί σύμβουλοι, γραφίστες, λογιστές, εκπαιδευτικοί κ.τ.λ.) συμβάλλουν στην υλοποίηση όλων μας των δράσεων. Ταυτόχρονα, όλες οι αλυσίδες αγάπης ολοκληρώνονται με επιτυχία χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των εθελοντών, των πολιτών και των επιχειρήσεων οι οποίοι εμπιστευόμενοι το έργο μας αλλά και σεβόμενοι τις
4 βασικές αρχές μας: ΑΝΩΝΥΜΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ – τα 4 «Α» μας, το στηρίζουν έμπρακτα μέσω δωρεών.

ΑΝΩΝΥΜΙΑ

Η 1η Αρχή του Τοίχου της Καλοσύνης είναι η Ανωνυμία,
γι’ αυτό προτιμάμε να προβάλλουμε τις δράσεις του και να εκφραζόμαστε μέσα από

Περισσότερα

Η 1η Αρχή του Τοίχου της Καλοσύνης είναι η Ανωνυμία, γι’ αυτό προτιμάμε να προβάλλουμε τις δράσεις του και να εκφραζόμαστε μέσα από αυτές. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η προσφορά ευτελίζεται, όταν προσωποποιείται και γι’αυτό δεν επιθυμούμε την αυτοπροβολή και δεν επιδιώκουμε την αυτοδιαφήμιση. Αφήνουμε την ιδέα να προβάλλεται, να ταξιδεύει και να μας οδηγεί 3,5 χρόνια τώρα εκεί, όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη. Συνεπώς προστατεύουμε το εθελοντικό σώμα, όσους προσφέρουν κάθε μορφή βοήθειας αλλά και όσους είναι αποδέκτες της. Και φυσικά χαιρόμαστε αφάνταστα που όλοι σας αγκαλιάσατε ένθερμα αυτή την ιδέα και συμπορευόμαστε σ´αυτό το όμορφο ταξίδι!

Λιγότερα
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η 2η Αρχή του Τοίχου της Καλοσύνης είναι η Αλληλεγγύη, γιατί πιστεύουμε πως η προσφορά πρέπει να προέρχεται από την καρδιά μας

Περισσότερα

Η 2η Αρχή του Τοίχου της Καλοσύνης είναι η Αλληλεγγύη, γιατί πιστεύουμε πως η προσφορά πρέπει να προέρχεται από την καρδιά μας και να είναι προϊόν γνήσιας ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Λιγότερα
ΑΝΘΡΩΠΙΑ

Η 3η Αρχή του Τοίχου της Καλοσύνης είναι η Ανθρωπιά. Απαραίτητο χαρακτηριστικό των εθελοντών μας είναι να τους οδηγεί βαθύ αίσθημα

Περισσότερα

Η 3η Αρχή του Τοίχου της Καλοσύνης είναι η Ανθρωπιά. Απαραίτητο χαρακτηριστικό των εθελοντών μας είναι να τους οδηγεί βαθύ αίσθημα ανθρωπιάς και στα κίνητρά τους να μην εμπλέκεται κανένα πολιτικό συμφέρον, γιατί πρόθεσή μας είναι ο Τοίχος να αποτελεί έναν χώρο αγνής προσφοράς μακριά από κάθε είδους συμφέρον και εκμετάλλευση.

Λιγότερα
ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ

Η 4η Αρχή του Τοίχου είναι η Ανιδιοτέλεια. Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο δεν αποβλέπει σε κανένα προσωπικό ή ατομικό συμφέρον.

Περισσότερα

Η 4η Αρχή του Τοίχου είναι η Ανιδιοτέλεια. Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο δεν αποβλέπει σε κανένα προσωπικό ή ατομικό συμφέρον. Έτσι όση ευγνωμοσύνη κι αν νιώθουμε απέναντι σε όσους υποστηρίζουν τις δράσεις μας τόσα χρόνια, δεν κάνουμε δημόσιες ονομαστικές ευχαριστηρίες δηλώσεις και δεν προβάλλουμε τις επιχειρήσεις για διαφήμιση, γιατί για μας μόνο έτσι η προσφορά πραγματοποιείται σε πνεύμα γνήσιας ανθρώπινης αλληλεγγύης. Τους ευχαριστούμε φυσικά από την καρδιά μας και χαιρόμαστε αφάνταστα που συνεργαζόμαστε «αθόρυβα» τόσο καιρό!

Λιγότερα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ?